Copii geniali din istorie

Cei mai buni 5 copii din istorie

De la compozitori de renume mondial la chirurgi din școlile elementare, acești copii au schimbat lumea.

De Diana Crandall

Părinții se pot lăuda la nesfârșit cu scoruri ridicate la teste și cursuri de onoare - acest grup de copii se ridică mult peste restul. De la pictori de renume mondial și negociatori de pace până la chirurgi din școlile elementare, aruncați o privire asupra unora dintre cei mai străluciți prodigi care au umblat vreodată pe Pământ.

Shakuntala Devi, Computerul uman

Tatăl lui Devi era un magician călător în India și avea un ochi pentru talent - mai ales dacă era real. Pe scena de la vârsta de trei ani, Devi putea "memora fără efort" un pachet de cărți amestecat, să găsească rădăcina cubului unui număr, să numească ziua săptămânii în care s-a născut un membru al publicului în funcție de data nașterii. Un profil din New York Times Magazine relatează că Devi a fost atât de înzestrată încât a devenit în cele din urmă singura câștigătoare a familiei sale, călătorind peste tot în lume și realizând fapte fără precedent de "măreție matematică".

Akrit Jaswal, Chirurgul copilului

Jaswal avea 7 ani când a efectuat prima oară operația pe mâna unei tinere victime arse în India. Evident, lipsit de o diplomă medicală, Jaswal a câștigat notorietate pentru această ispravă incredibilă și pentru IQ-ul său de 146. Geniul lui Jaswal l-a atras în emisiunea Oprah, care raportează că de atunci a urmat un master în chimie aplicată.

Mikaela Fudolig, The Physics Whiz

Fudolig a început un program experimental de facultate pentru copii extrem de dotați, în timp ce restul colegilor ei încheiau clasa a cincea. Absolventă summa cum laude la vârsta de 16 ani, fizicianul filipinez - care a fost agresat de colegii ei - a continuat să-și câștige masteratul și doctoratul. puțin după. Astăzi, ea este pe cale să devină avocat.

Sufiah Yusof, Prodigiul matematic cu probleme

Strălucitoare, dar presată de familia ei, Yusof a fost admisă la Oxford la vârsta de 13 ani pentru a studia matematica. Numită prodigiu de mass-media din întreaga lume, Yusof a fost supusă unor tabloide - mai întâi pentru că a fugit de la universitate după ce a susținut un examen la sfârșitul celui de-al treilea an, apoi mai târziu, când a fost raportat că devenise lucrătoare sexuală . Când a fugit inițial, a scris un e-mail care ar fi aruncat vina pe tatăl ei de control, spunând că a terminat abuzul emoțional și fizic la care au fost supuși cei doi. A fost plasată într-o familie adoptivă în Marea Britanie și nu și-a terminat studiile. Într-un interviu din 2015 , ea a spus că nu regretă anii de la Oxford sau cei care au urmat.

"A fost o perioadă în care interesul media pentru mine era ridicol. Primeam o mulțime de e-mailuri pe zi, spunând că vor face un documentar despre mine, fie că sunt de acord sau nu. Urmau să mă urmărească, să mă filmeze și să-mi dezvăluie adresa ", a spus Yusof. Astăzi lucrează la o diplomă de inginer la o universitate pe care vrea să o păstreze privată.

Wolfgang Amadeus Mozart, compozitorul clasic

Cel mai cunoscut din această listă, Mozart a fost un compozitor prolific al erei clasice a cărui influență este încă simțită și auzită în nenumărate partituri și elemente ale culturii populare. Născut în Austria în 1756, era un minune muzical în copilărie, cânta la trei ani, călătorea și cânta la șase ani și compunea regulat piese complexe până la 13 ani, deși prima sa muzică a fost scrisă la doar cinci ani. Până în anul 1784, el se afla la apogeul carierei sale, apărând în zeci de concerte și jucând în locuri neconvenționale din Europa; în ultimii ani ai deceniului, a căzut în dificultăți financiare, apărând din ce în ce mai puțin, murind în cele din urmă în 1791 la vârsta de 35 de ani. Unii speculează că a fost otrăvit de rivalul său italian, Kapellmeister Antonio Salieri, o legendă popularizată de Peter Shaffer Joaca, Amadeus. Deși nu există dovezi clare în acest sens, se știe că unele dintre cele mai îndrăgite opere ale compozitorului, inclusiv opera Flautul magic, au fost compuse între 1790 și 1791.


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți